Orașul Luminilor, cum este supra-numit Parisul, reprezintă o destinație populară pentru turiștii din toată lumea, iar motivele sunt evidente. Situat în partea central nordică a țării, pe malurile Senei, găzduiește monumente și expoziții de artă și de cultură, obiective turistice Paris, locuri extraordinare de recreere, bulevarde impresionante, pline de viață, magazine ale faimoșilor creatori de modă, o gastronomie impresionantă și multe altele.
Gama de atracții turistice și activități pe care le poți desfășura aici este atât de mare, încât, garantat, nu te vei plictisi nici o secundă. Astfel, întrebarea: ce să faci 5 zile în Paris, nici nu-și mai are rostul. Vei descoperi în secțiunea Top obiective turistice de neratat în Paris, cele mai faine atracții cu care îți vei putea umple tot timpul.
Ca să conturez mai bine imaginea Parisului, în puține cuvinte, mă voi folosi de câteva date istorice și statistice: numele său provine încă din străfundurile istoriei, de la un trib, Parisii, care se afla aici încă de dinainte de perioada romanică, orașul cuprinde și două insule și câteva dealuri (cel mai cunoscut fiind Montmartre), limitele sale administrative au rămas aproximativ aceleași încă din 1860, de pe vremea lui Napoleon III, iar populația orașului este uriașă, Parisul, în sine, numărând (în 2004) 2.150.000 de suflete, iar zona metropolitană, care include și zonele satelit, ajungând până la 11.5 milioane de locuitori.
Atenție, dacă ai până în 26 de ani, poți vizita o groază de obiective turistice gratuit în Paris. Eu am mers fix înainte cu câteva zile de împlinirea a 26 de ani și m-am bucurat de această facilitate. Printre obiective gratuite ai: Muzeul Luvru, Notre-Dame, Pantheon, Maison de Balzac, Centrul Pompidou, etc.
Parisul este cel mai vizitat oraș din lume, considerat unul din cele mai romantice destinații ale mapamondului, primind anual peste 30 de milioane de vizitatori. În cele ce urmează, îți voi prezenta top obiective turistice de vizitat în Paris, împreună cu un ghid complet de călătorie. Vei găsi atât obiective turistice gratuite, cât și cu bilet de intrare. Pentru informațiile legate de preț obiective turistice, poți consulta informațiile legate de fiecare obiectiv. Deci, te voi ajuta să îți faci temele, pentru o vacanță de nota 10!
Cum ajungi și cum te deplasezi în Paris?
Cum ajungi la Paris?
Pentru a ajunge la Paris, sunt mai multe variante, fiecare cu plusuri și minusuri, însă în acest articol, ne vom concentra asupra celor mai populare: avion și auto propriu. Să le luăm pe rând.
Cu avionul
Parisul are două aeroporturi internaționale la care aterizezi plecând din București, Charles de Gaulle și Beauvais, iar companiile care oferă cel mai frecvent oferte bune pentru calătoriile tur-retur, sunt Lufthansa și Air France. Dacă nu găsești aici preț bun, caută și la alte companii și fă comparație de preț.
Cele mai ridicate tarife, evident, le vei găsi în perioadele concediilor, iar ca un sfat, dacă nu ești nevoit să îți planifici vacanța în weekend, vino în timpul săptămânii, pentru că vei găsi prețuri mai mici, astfel îți vor rămâne mai mulți bani pentru activități și atracții turistice.
- Aeroportul Charles de Gaulle. Dacă ajungi aici, terminalele 1, 2 și 3 sunt legate la linia de metrou. Mai poți ajunge în oraș și cu trenul, călatoria durând 25 de minute, iar autobuzele 350 și 351, fac același lucru, ducându-te până în centrul Parisului. O altă alternativă ar fi taxiurile, costul mediu fiind de 50 euro.
Nu există birouri de schimb valutar la toate cele trei terminale, iar între bornele 2D și 2F, vei găsi o sucursală a unei bănci.
- Aeroportul Beauvais. Aici aterizează de obicei companiile low cost, iar prețurile de călătorie sunt mai ieftine. Pentru noi, fiind important prețul, am ales acest aeroport. Se ajunge relativ ușor în oraș, cu un autobuz Terravision, in circa 1h și 30 de minute. Biletul de autobuz îl puteți achiziționa online.
Cu mașina
Dacă te decizi să mergi cu mașina, vei beneficia, într-adevăr, de mobilitate atunci cand te vei deplasa în Paris, însă drumul este de aproximativ 2300 km și dureaza în jur de 22 de ore.
Ca rută îți recomand: București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Deva, Szeged, Kecskemet, Budapesta, Gyor, St Polten, Wess, Deggendorf, Regensburg, Nurnberg, Ansbach, Heilbronn, Ludwigshafen, Kaiserslauten, Saarbruchen, Metz, Verdun, Reims, Paris.
Cum te deplasezi în Paris?
Aici, transportul public este gestionat de RATP (Regie Autonome des Transports Paris), fiind unul din cele mai performante din lume. Călătorii au avantajul ca un singur bilet să le permită accesul în mai multe mijloace de transport: autobuze, noctiliens, tramvai, metrou si RER.
Metrou și RER
Metroul are 14 linii, pentru conexiune urbană, iar RER, are 5 linii pentru conexiune urbană și extraurbană, distingându-se prin literele alfabetului.
Stațiile RER pot fi găsite și în zone centrale ale orașului, dar fiind un tren de viteză, este preferat mai mult pentru curse în afara orașului.
Autobuz și Noctilines
Liniile de autobuz sunt numerotate și în aproape toate stațiile, poți consulta harta deplasării acestora. Foarte important de știut este faptul că opririle sunt opționale, deci va trebui să atenționezi prin apăsarea unui buton că vrei să cobori. Dacă ai omis să cumperi un bilet în prealabil, având gândul la activități pe care le poți face în ziua respectivă, nu-i problemă, îl poți cumpăra din autobuz.
Noctilines, sunt tot autobuze, dar acestea fac doar curse de noapte. Acestea au 47 de linii de transport, iar astfel, serviciul de transport public funcționează 24 din 24 h.
Închirierea unei mașini în Paris
Desigur, închirierea unei mașini este o variantă excelentă, atunci când vrei să beneficiezi de confortul de a te deplasa singur și de a nu te conforma unor orare ale mijloacelor de transport.
Însă, trebuie să iei în calcul faptul că Parisul este un oraș foarte aglomerat și faptul că va trebui să te lupți cu parcările. Aici, parcările sunt cu plată și sunt semnalizate prin inscripția “Payant”, sau cu un P alb pe fundal albastru, în cazul celor subterane. Există și o hartă a lor pe care o poți găsi foarte usor cu ajutorul unui motor se căutare.
Ca un sfat, îți recomand să rezervi mașina cu cel puțin două săptămâni înainte, și ia în considerare o mașină care să fie atât economică, dar și cât de cât spațioasă, pentru că Parisul te ademeneștie să cumperi. O statistică arată că cele mai populare mașini de închiriat sunt berlinele.
Poți închiria mașină prin intermediul Discover Cars. Sunt super serioși, noi prin ei luăm de fiecare dată și reușim să prindem cele mai bune mașini ca raport calitate-preț.
Top obiective turistice Paris și împrejurimi de neratat
În cele ce urmează, îți voi prezenta harta obiectivelor turistice din Paris și din împrejurimi. Unele din ele sunt o obiective turistice gratuite, altele presupun un cost de intrare. Rămăi alături de mine, pentru a le descoperi împreună.
1. Top obiective turistice Paris și împrejurimi- Turnul Eiffel
Recunoscut ca un simbol al orașului, Turnul Eiffel este un obiectiv turistic de neratat care contribuie foarte mult la imaginea romantică a orașului.
Ideea construcției acestui edificiu, a fost aceea de a marca centenarul revoluției franceze, iar vechimea lui, în comparație cu alte monumente istorice, nu este exagerat de mare, fiind construit in 1889.
Din vârful turnului, poți avea o perspectivă fantastică asupra orașului și de asemenea, poți servi o masă foarte gustoasă la unul din restaurantele de aici.’
Referitor la acces, îți spun din proprie experiență, ia bilet cu skip the line de acasă, online, altfel riști să nu urci în turn. Noi nu am luat, era o coadă imensă la bilete și am fi pierdut 2-3 ore. Astfel, nu am reușit să vizităm turnul Eiffel…data viitoare vom reuși 🙂
Când vizitezi Turnul Eiffel, îți recomand să incluzi în itinerariu și Place du Trocadero (de aici vezi cel mai bine Turnul Eiffel și poți face cele mai frumoase poze), Les Invalides (unde găsești mormântul lui Napoleon Bonaparte și un muzeu de arme), Pod Alexandre III, Grand Palais și Petit Palais (în acestea vei găsi câte un muzeu de artă, expoziții de modă, etc). Tot acest tur de obiective turistice, îți va lua aproximativ jumătate de zi.
2. Top obiective turistice Paris și împrejurimi – Les Invalides
Aceasta este o frumoasă și impunătoare clădire a capitalei, unul din frumoasele locuri de vizitat în Paris , care găzduiește monumente și muzee militare ale Franței, dar și un spital și un azil pentru veteranii de război.
Iată, deci, acum îi înțelegem și numele. Ai în față, cu alte cuvinte, un memorial militar care a făcut parte decisivă din istoria acestei națiuni, dar și a Europei. Dacă vrei să cunoști această țară, trebuie neapărat să treci și pe aici.
3. Top obiective turistice Paris și împrejurimi – Muzeul Luvru
Fostă reședință regală, astăzi, un muzeu mai mult decât impresionant. Gazdă a unor opere se artă precum Mona Lisa, Venus de Milo sau picturi ale regilor care au avut reședința aici, Luvrul adăpostește, de asemenea, impresionantul număr de 380.000 de obiecte și 35.000 de opere de artă, colecția permanentă desfășurându-se pe nu mai puțin de 60.600 metri pătrați. Așadar, vizitarea Luvrului este un must do în Paris. Nu ai voie să ratezi un astfel de obiectiv turistic. Nu uita, dacă ai până în 26 de ani și ești cetățean european, accesul este gratuit. Noi am profitat de acest lucru și am scutit vreo 50 euro la vremea respectivă.
Acest obiectiv turistic din Paris se leagă oarecum de precedentul, pentru că după ce treci Pod Alexandre III, începe Champs Elysees, iar unde se termină acest bulevard, începe Jardin de Tuilleries (o veche grădină franceză) după care dai imediat de Luvru. După ce l-ai vizitat, imediat vis a vis, ai grădina interioară Palais Royal (importantă reședință regală). În apropiere este și Biserica catolică Saint Germain l’Auxerrois. Cam așa ar arăta un itinerariu complet.
4. Top obiective turistice gratuite Paris și împrejurimi – Bulevardul Champs Elysees
Am amintit mai devreme de el, dar doar în treacăt. Însă, trebuie să îi acordăm puțină atenție, pentru că este considerat cel mai frumos bulevard din lume.
Te poți bucura aici de cumpăraturi, de numeroasele evenimente organizate dar și de faptul că aici simți pulsul Parisului, fiind mereu plin atât de parizieni, cât și de vizitatori.
Acesta este un loc clasic francez, un loc istoric chiar, regina Maria Antoaneta, plimbându-se pe aici și venind să ia lecții de muzică. A trecut prin mai multe restaurări, din care cea mai recentă, în 1993. Plin de cinematografe, magazine de lux și cafenele, acest bulevard este o experiență în sine.
Pont: Mănâncă un macarons la Laduree. Va fi o experiență faină și foarte gustoasă 🙂
Îți recomand și City Break în Roma: Top 8 Obiective Turistice + Ghid Complet De Călătorie.
5. Top obiective turistice Paris – Arcul de Triumf
În continuarea Champs Elysees se află Arcul de Triumf, o clădire de o importanță deosebită din Paris. Îți recomand să urci neaapărat pentru a vedea Parisul de la înălțime. De asemenea, vei avea o imagine splendidă asupra Turnului Eiffel. Noi am urcat seara și a fost minunat, ne-am bucurat de spectacolul de lumini oferit de turn. Intrarea este ieftină, poți verifica mai jos prețul. Îți recomand să iei biletul online, cu skip the line, pentru a nu pierde vremea pe la cozi. Sunt sigur că ai lucruri mult mai importante de făcut într-un city break în acest minunat oraș.
6. Top obiective turistice Paris și împrejurimi – Catedrala Notre Damme
Este una din cele mai vechi, mai impresionante și grandioase catedrale din lume. Fațada sa este foarte bogată în detalii, fereastra al cărei vitraliu ilustrează 80 de scene din vechiul testament, dar și multe altele, reprezintă motive pentru care milioane de vizitatori fac din acest obiectiv, unul din cele mai căutate din Paris.
Această catedrală se află pe o insulă, Ile de la Cite, pe care ai și alte obiective de acest gen. După ce ai vizitat aici tot, treci podul Pont de Notre Dame, iar la câteva străzi distanță, ai muzeul Brâncuși, unde sunt expuse toate operele marelui sculptor, plus o reconstituire a atelierului său.
7. Top obiective turistice Paris și împrejurimi- Palatul Versailles
Situat la 19 km vest de Paris, acesta este un alt loc impresionat, pe care nu ai voie să îl ratezi. “Regele soare”, Ludovic al XIV-lea, îl folosea ca simbol al puterii sale. Pe lângă arhitectura sa și grădinile impresionante, un alt lucru care atrage atenția sunt camerele împodobite cu pietre prețioase, aur și cristale. Grădinile sale acoperă nu mai puțin de 800 de hectare și sunt împodobite cu statui, pomi, flori rare și verdeață.
Cele mai importante obiective turistice de la Palatul Versailles sunt: grădinile, apartamentul regelui, apartamentul reginei, sala oglinzilor, Chapelle Royalle sau Grand Traianon și Petit Traianon.
8. Top obiective turistice Paris și împrejurimi – Montmartre și Basilica Sacre Coeur
Montmartre este cel mai înalt punct din Paris, iar străzile sale sunt pline de artă și artiști stradali, așadar, o încântare pentru turiști. Un obiectiv important al acestei zone, este basilica Sacre Coeur, care de pe acoperișul său, oferă o priveliște impresionantă. Poți sta gratuit pe scări, poți asculta muzică cântată de artiști stradali, poți bea o bere luată de la băieții de pe acolo. E fain, mie mi-a plăcut extrem de mult. O să îți placă și ție, mai ales dacă mergi cu persoana iubită.
Vizitează aici cartierul Place du Tertre, care, după cum am zis, este plin de artiști, dar și de cafenele unde te poți relaxa. În apropiere, ai Muzeul Dali și Atelier Picasso și faimosul Moulin Rouge.
9. Top obiective turistice Paris și împrejurimi – Disneyland Paris
Ce să faci 5 zile în Paris cu copiii? Îți recomand, printre altele și Disneyland. Este al doilea parc deschis din lume, după cel din Tokyo, dacă îl excludem pe cel din Statele Unite, acesta te aduce în lumea magică a eroilor copilăriei fiecărei generații.
Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese și divertisment și șapte hoteluri.
Disneyland Park cuprinde 4 parcuri, iar Walt Disney Studios este dedicat filmului si animațiilor, dezvaluind vizitatorului, partea din spatele camerei de filmat.
Ca o curiozitate, în anul 2009, acesta a fost cel mai vizitat obiectiv turistic de pe întregul continent.
10. Top obiective turistice Paris și împrejurimi – Parcul Asterix Paris
Acesta este al doilea cel mai mare parc tematic din țară și se bazează pe celebra poveste animată a personajului al cărui nume îl poartă.
Este la fel de interesant ca Disneyland și se împarte în trei zone tematice: Fun For All The Family Zone, Thrillseekers Zone și The Young Gauls Zone. Fiecare oferă o colecție încântătoare de activități care te vor face să nu vrei să mai pleci de aici.
11. Top obiective turistice Paris și împrejurimi – Galeriile la Fayette
Aceata este un cochet și uriaș centru comercial din Paris, fiind găzduit de o clădire impresionantă, a cărei cupolă de sticlă, poate fi observată din multe locuri din oraș.
Acestea se întind pe suprafața a trei clădiri, pe mai multe etaje și cuprinde peste 3000 de branduri diferite.
Așadar, nu trebuie să ratezi acest loc, pentru că, dacă tot vii la Paris, trebuie să cumperi și câte ceva și de ce să nu o faci într-un loc superb ca acesta.
În apropiere ai și Opera Palais Garnier, dar și Rue de la Paix, un bulevard cochet, plin de magazine de lux, printre care și Cartier, deschis aici în 1898.
Îți recomand și Milano – Top 8 obiective turistice și activități pentru un city break de neuitat.
12. Top obiective turistice gratuite Paris și împrejurimi – Cartierul Marais
Aici am fost noi cazati, e un cartier foarte frumos. Pentru a descoperi stilul de viață specific parisului, vino aici. Parizienilor și turiștilor le place să viziteze acest loc, deoarece este plin de farmec. Magazine de modă, colecții de artă dar și altele te vor încânta aici.
Brutăriile Kosher, localurile cu tăiței și restaurantele, îți stau la dispoziție, pentru a te fascina și cu partea gastronomică.
Bucură-te de o plimbare relaxantă aici și lasă-te sedus de aerul boem, specific străduțelor și clădirilor din această zonă veche a orașului.
13. Top obiective turistice Paris și împrejurimi – Croazieră pe Senna
Îmbarcă-te pe una din ambarcațiunile speciale, la lăsarea serii și într-o atmosferă deosebită, cu muzică bună și băutură pe măsură, vizitează atracțiile Parisului, în lumina amurgului.
Spre exemplu o croazieră cuprinde următoarele obiective: Les Invalides, Muzeul d’Orsay, Ile de la Cite, Notre Damme, Hotel de Ville, Muzeul Luvru, Place de la Concorde și Grand Palais.
Acest mod inedit de a vizita Orșul Luminilor îți va rămâne, cu siguranță, în amintire pentru totdeauna.
Din păcate noi nu am reușit să mergem, coada la bilete era extrem de mare…așadar, îți recomand să cumperi biletul online, altfel e posibil să pățești ca noi. Găsești mai jos disponibilitatea biletelor și orelor.
Când să vii în Paris? Tot ceea ce trebuie să știi despre vremea de aici.
Parisul oferă posibilitatea vizitatorilor de a se simți bine în orice sezon. Spre exemplu, iarna este o perioadă excelentă pentru iubitorii de muzee (care în Paris nu sunt puține deloc), însă pentru plimbările lungi, atunci când vrei să descoperi orașul la pas, va trebui să alegi un anotimp mai cald.
Îți recomand să citești și Top 10 obiective turistice de vizitat în Londra, o altă mare metropolă a Europei.
Parisul are o climă continentală cu toate cele patru sezoane, cu are și noi suntem obișnuiți, iar cea mai plăcută vreme pentru a-l vizita, este desigur, vara.
Însă, pentru cei care nu agreează căldurile, primăvara și toamna sunt de asemenea, perioade excelente.
Acum, Parisul își arată culorile, iar tu ai ocazia să îți etalezi outfit-urile cu care te mândrești, mai ales că esti într-un mare centru al modei.
Iarna temperaturile sunt mai joase, vremea este ploioasă și uneori ninge. Se pot face și acum plimbări, dar activitățile pe care le poți desfășura, în mod preponderent, sunt cele care se petrec înăuntru, cum ar fi vizitarea muzeelor și a celorlalte obiective turistice din orașul Paris. De asemenea, dacă ești iubitor al târgurilor de Crăciun, atunci vino aici iarna și vizitează-l și pe cel de aici..nu vei regreta!
Unde te cazezi în capitala Franței?
Înainte de a trece la subiect și a-ți prezenta un pic în detaliu, anumite hoteluri de aici, vreau să îți ofer câteva detalii importante, pentru a-ți face o imagine de ansamblu.
În primul rând, să facem o clasificare a celor mai bune cartiere și zone ale Parisului:
• Arondismentul 1 – aici se află multe obiective turistice
• Arindismentul 3 (The Marais) – cel mai bun pentru muzee din Paris
• Arrondisementul 4 (The Marais) – aici vei simți mireasma și farmecul parizian, cel mai mult
• Arrondisementul 5 – cea mai bună zonă pentru istorie
• Arrondisementul 6 – cafenele
• Arrondisementul 7 – este considerat cel mai potrivit pentru cei care vizitează Parisul pentru prima oară
• Arrondisementul 8 – cea mai bună zonă pentru magazinele de lux
• Bulevardele mari – dacă alegi să te cazezi în aceste zone, trebuie să știi că sunt cele mai potrivire pentru viața de noapte Arrondisementul 10 – cazări de buget
• Arrondisementul 11 – atmosferă boemă și artistică
• Arrondisementul 12 – este considerat potrivit pentru șederile mai lungi
• Montparnasse – aici este pentru cei care apreciază literatura
• Arrondisementul 16 – potrivit pentru familii
• Montmartre – locul cel mai potrivit pentru cei care revin în Paris
• Neuilly-Sur-Seine – cea mai bună zonă pentru relaxare
• La Défense – potrivită pentru călătoriile de bussines
• Vincennes – cel mai bun acces către parcuri
• Charenton-le-Pont – este o zonă care îmbină armonios viața urbană, cu cea rurală.
Acum, câteva ponturi legate de cazări:
• Cam cea mai bună overall: Le Pavillion de la Reine
• Cel mai bun pentru locație J.K. Place Paris
• Cel mai bun pentru familii: Residence & Spa Le Prince Regent
• Cel mai bun de buget: Moris Grands Boulevards
Să le luăm pe rând.
- Le Pavillion de la Reine – Cazare Paris
Este situat în cartierul Les Marais oferă un centru spa și fitness gratuit și parcare de asemenea, gratuită. Camerele sunt elegante, decorate individual, cu TV cu ecran plat și minibar.
Micul dejun este fie de tip bufet, servit în hol, fie de tip continental, servit în cameră. Pentru alte gustări și băuturi, se apelează la room service.
Hotelul se află foarte aproape de numeroase obiective turistice.
Notele oferite de clienți sunt la superlativ pentru toate categoriile care ar putea fi evaluate, de la curățenie și personal și până la facilitați.
- J.K. Place Paris – Cazare Paris
Acest hotel de 5 stele, oferă de asemenea, un centru fitness și spa gratuit, precum și piscină interioară și saună. Ai la dispoziție un restaurant și un bar, dar și room service.
Se află, de asemenea, aproape de multe atracții turistice din Paris. Ca și în precedentul caz, notele sunt excelente.
- Residence & Spa Le Prince Regent – Cazare Paris
Un centru spa de lux (contra cost), te așteaptă și aici, dar de data aceasta, într-o atmosferă sobră și elevată, deoarece Universitatea Sorbona se află la numai 2 minute.
Apartamentele au aer condiționat, TV cu ecran plat, bucătărie complet utilată, mașină de spălat și espesor de cafea.
Centrul SPA te așteaptă și cu o piscină interioară, dar și cu masaje exotice.
Micul dejun continental poate fi servit și în cameră iar împrejurimile hotelului oferă atât numeroase baruri si cafenele, dar și obiective turistice interesante.
- Moris Grands Boulevards – Cazare Paris
Camere mobilate simplu, cu TV cu ecran plat și deservite de lift.
Micul dejun este de tip bufet și se servește într-un loc amenajat foarte interesant, în pivnița boltită, iar seara ești invitat să savurezi o băutură răcoritoare în lounge barul hotelului.
Lumea gastronomiei Pariziene
Aici este destul de greu să cuprind și să structurez informația, deoarece este știut că Parisul este unul din marile orașe gastronomice ale lumii. Așadar, dacă până acum am prezentat un itinerariu format din obiective turistice gratuite sau cu cost de intrare, acum vom face un mic tur al bucătăriei franceze, în Paris.
În Franța, masa trebuie să includă pâine, brânză și vin, deci nu trebuie să ratezi cu nici un chip, o fromagerie. Alege brânzeturile pe care vrei să le încerci și mergi pe mâna chelnerului pentru recomandare de vin..va fi o încântare. Două recomandări bune: Les Panches de Sabin și Bistrot de L’Oulette.
Alte alegeri specifice sunt sandvișurile Croque Madamme și Monsieur, gratinate la cuptor, umplute cu brânză și șuncă. Îți lasă gura apă, nu? Dă o fugă pe la Le Sevigne și vezi cât de bune sunt.
Pentru supa de ceapă, te trimit pe Rue de Tresor, la Bistrot de la Place. Savurând excelenta supă, în acel decor romantic, te vei simți extraordinar.
Ai zis și Confit de Canard? Înseamnă că da, știi ce e bun. Această rețetă tradițională frațuzească îți va răsfăța toate papilele gustative. Acest preparat are la bază rață confiată după rețetele lor proprii. În Marais la L’Ardoise ’86, acolo îți recomand să te duci..imi vei mulțumi.
Ceva dulce? Păi, croissant, macarons, tarte citron, merengue, éclair, crepes (clătite), profiterol și multe altele. Unde să mănânci? Ei bine în Paris sunt multe cofetării și patiserii excelente..mergi și comandă ceva din ceea ce ți-am recomandat..nu vei regreta.
Întrebări frecvente despre Paris
Care sunt principalele obiective turistice din Paris?
Parisul este renumit pentru numeroasele sale obiective turistice iconice:
Turnul Eiffel: Simbolul Parisului, oferind priveliști spectaculoase asupra orașului de la etajele sale superioare.
Catedrala Notre-Dame: O capodoperă a arhitecturii gotice, cunoscută pentru fațada sa impresionantă și vitraliile colorate.
Muzeul Luvru: Cel mai mare muzeu de artă din lume, unde poți admira capodopere precum Mona Lisa și Venus din Milo.
Bazilica Sacré-Cœur: Situată pe colina Montmartre, oferă o panoramă incredibilă asupra Parisului.
Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Parisul?
Parisul poate fi vizitat pe tot parcursul anului, însă fiecare sezon are propriul farmec:
Primăvara (aprilie-mai): Este considerată una dintre cele mai frumoase perioade, cu vreme plăcută și parcuri înflorite.
Toamna (septembrie-octombrie): Temperaturile sunt mai blânde, iar străzile sunt mai puțin aglomerate de turiști.
Vara (iunie-august): Este sezonul turistic de vârf, cu evenimente culturale și festivaluri, dar poate fi mai aglomerat.
Iarna (decembrie-februarie): Orașul este mai liniștit, iar decorațiunile de Crăciun aduc o atmosferă magică.
Cum pot ajunge la principalele atracții din Paris?
Parisul are un sistem de transport public excelent, care face deplasarea între atracții foarte convenabilă:
Metroul: Este cea mai rapidă și eficientă modalitate de a te deplasa prin oraș. Majoritatea obiectivelor turistice sunt accesibile prin rețeaua extinsă de metrou.
Autobuzele turistice: Există linii de autobuze Hop-On Hop-Off care opresc la principalele atracții.
Biciclete: Parisul este prietenos cu bicicliștii, iar sistemul de închiriere Velib’ este disponibil în multe zone.
Ce opțiuni de cazare sunt disponibile în Paris?
Parisul oferă opțiuni variate de cazare, potrivite pentru orice buget:
Hoteluri de lux: Cum ar fi Le Meurice și Hotel Ritz, pentru cei care caută o experiență de neuitat.
Hoteluri boutique: Sunt o alegere populară pentru o experiență unică și personalizată.
Hosteluri și Airbnb: Sunt soluții mai accesibile, pentru călătorii cu buget redus sau cei care preferă cazarea într-un apartament local.
Cum pot găsi bilete de avion ieftine pentru Paris?
Pentru a găsi bilete de avion ieftine spre Paris, ține cont de următoarele sfaturi:
Rezervă din timp: Cele mai bune prețuri sunt adesea disponibile cu câteva luni înainte de data călătoriei.
Compară prețurile: Folosește motoare de căutare precum Skyscanner sau Google Flights pentru a compara prețurile diferitelor companii aeriene.
Sezonul de extrasezon: Zborurile sunt adesea mai ieftine în extrasezon (lunile de toamnă și primăvară devreme).
Leave a Comment