Hei, am ajuns și la Milano, de data asta în 3. Prima vacanță cu bebelușul nostru de doar 6 luni. Milano este una din marile metropole ale Europei, alături de Viena sau Paris și cel de-al doilea oraș important din Italia. Vizitat zilnic de mulți turiști, orașul din câmpiile Lombardiei, impresionează la toate capitolele: istorie, artă, obiective turistice, arhitectură, cultură, oportunități de distracție și relaxare, mâncare, sport dar și locuri extraordinare pentru cumpărături.
Este de asemenea, un important centru financiar și parte a uneia din cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei. Să nu trecem mai departe fără să amintim faptul că acesta este de asemenea una din capitalele modei la nivel mondial, deci dacă ești pasionat sau pasionată (mai degrabă) de fashion, casele de moda de aici și magazinele cochete, de-abia te așteaptă. În acest sens, via Montenapoleone și Galleria Vittorio Emanuele II (cel mai vechi shoping mall din lume) sunt punctele de referință ale orașului.
Pentru că am oferit câteva detalii interesante pentru doamne, să nu uităm totuși de sexul opus și să menționăm că pentru microbiști sau admiratori ai “sportului rege” de pe bătrânul continent, acesta este casa a două din cele mai importante echipe ale Italiei dar și ale întregului continent, totodată. Așadar, Giuseppe Meazza (sau San Siro) este un adevărat templu pe care nu ai cum să îl ratezi dacă vii aici.
În cele ce urmează, pentru a te ajuta să îți sistematizezi mai bine informația despre orașul Milano și obiective turistice de vizitat, vei găsi un top al celor mai importante obiective și atracții care, pe cât se poate, vor reda cat mai bine identitatea și frumusețea metropolei din nord.
Ce să vizitezi? Obiective turistice Milano
Înainte de toate, trebuie să știi că există Milano City Pass, care conține nu mai puțin de 10 obiective turistice de mare importanță din Milano. Găsești mai jos lista cu ele. Mi se pare un preț super rezonabil, dar ai grijă că ai nevoie de rezervări înainte, la anumite obiective:
1. Domnul din Milano – Obiective turistice Milano
Este o bijuterie cu totul unică a arhitecturii gotice și un edificiu imens, care se află pe locul 3 in Italia, după Bazilica San Pietro din Roma și Catedrala Santa Maria din Florența. Are o capacitate de 40.000 de locuri și o lungime de 157 de metri.
A, am uitat, are nu mai puțin de 600 de ani vechime, timp in care a jucat un rol foarte important în istoria orașului, atât din punct de vedere spiritual, cât și cultural. Domnul din Milano are mai multe săli care pot fi vizitate, dar și multă istorie și multe povești pe care le poți afla.
Ca experiența să fie completa, turiștii care vin aici, pot urca până pe terasele domului și se pot bucura de priveliști absolut fantastice, menite să îți taie respirația. Pe lângă faptul că vei avea parte de o privire de ansamblu asupra orașului, vei putea privi și pâna departe, spre munți.
Simbol al puterii financiare a capitalei Lombardiei dar și a regiunii în general, astăzi poate fi descoperită de orice turist care dorește, prin tururile care sunt organizate zilnic. Istorie, cultură, spiritualitate și senzații unice, toate la Domnul din Milano. Nu uita, e un obiectiv extrem de important în Milano și ai nevoie neaapărat bilet cu skip the line. Altfel, vei sta la cozi interminabile. Îți recomand turul de mai jos, iar dacă consideri că nu ai nevoie de ghid, ia un tur simplu, dar sa fie cu skip the line 🙂
2. Castelul Sforza – Obiective turistice Milano
Pentru că ne aflăm în centrul orașului, să rămânem aici și sa aruncam o privire asupra Castelului Sforza. Pe vremea când multe edificii nu erau nici măcar proiectate, acest castel trecea prin momente dificile și era, deja, dărâmat. Anul? 1447. Reconstruit de familia Sforza, de unde ii vine și numele, acesta este un monument la care au lucrat mai mulți arhitecți și designeri, inclusiv Leonardo da Vinci.
Înăuntru, vei întâlni mai multe curți interioare, care te vor surprinde prin frumusețe și unicitate. Toate mustesc de turiști curioși să îi afle istoria și să se bucure de minunata arhitectură dar și de impetuozitatea clădirilor.
Pentru a facilita vizitarea lui, dar și pentru a înțelege mai bine istoria și diferitele aspecte legate de acest castel, în interiorul său vei găsi mai multe muzee și anume Muzeul Instrumentelor Muzicale, Muzeul de Artă, Muzeul Egiptean, Pinacoteca și Muzeul Mobilei. Cel mai valoros este Pinacoteca, deoarece are exponate precum Codex Trivulzianus al lui Leonardo da Vinci și Rondanini Pieta al lui Michelangelo.
Dacă vrei să ai parte de o vizitare profi a acestui obiectiv și să înțelegi mai bine istoria sa, este bine să știi că există, spre exemplu, tururi organizate ale obiectivelor aflate în centrul orașului, printre care și acesta.
3. Galleria Vittorio Emmanuele II – Obiective turistice și Activități Milano
Galeria, cel mai vechi loc de “shopping” din Italia, face legătura dintre două mari obiective turistice, Catedrala din Milano și Teatro alla Scala. Amplasamentul este compus din două brațe uriașe, pline de magazine care se unesc sub o cupolă, având înălțimea de 47 m.
Plimbările prin magazinele de lux, alternativele nenumărate în ceea ce privește articolele vestimentare și nu numai dar și posibilitatea de a lua masa aici, atrage nenumărați turiști dar și foarte mulți italieni. Nu degeaba a fost numit “camera vieții”. Dacă vrei, așadar, să iei pulsul orașului, să întâlnești tineretul, dar și persoanele pline de viață care locuiesc aici dar nu numai, acesta este locul ideal. Dacă plănuiești un City break in Milano, acest loc nu trebuie ratat cu nici un chip.
4. Teatrul alla Scala – Obiective turistice Milano
A venit momentul sa vorbim de unul din cele mai mari teatre de operă din lume și parcă nici nu se putea altfel într-un astfel de oraș. Cunoști senzația aceea când simțeai că lipsește o piesă dintr-un puzzle și nu îți dai seama care este decât atunci cand o întâlnești? Ei bine, exact asta este teatrul pentru Milano. Dintr-un oraș plin de istorie, dintr-o vatră a culturii și arhitecturii, nu avea cum să lipsească un astfel de edificiu.
Pasionații de operă apreciază foarte mult acest teatru. De asemenea, aici se găsește o frumoasă colecție de pictură legată de lumea teatrului și a operei, dar și Academia pentru studiul artelor dramatice.
Deci, dacă ești pasionat de operă sau vrei să trăiești un moment unic în acest grandios edificiu, care cu siguranță îți va oferi momente de neuitat, nu ezita să îți iei bilete la un spectacol.
5. Muzeul Național de Știință și Tehnologie Leonardo da Vinci – Obiective turistice Milano
Cel mai mare muzeu tehnico-stiintific din Italia, conține opere ale celebrului da Vinci, dar și foarte multe (peste 10.000) capodopere din istoria tehnicii și științei.
Un loc absolut fascinant, nu prea are nevoie de prezentări, chiar la auzul denumirii sale, ceva din tine spunându-ți că nu ai cum sa ratezi așa ceva. Oare ce minuni vei găsi aici? Oare ce “chestii” fascinante vei întâlni? Oare ce vei învăța? Rezerva-ti mai mult timp, poate chiar câteva ore și vizitează-l. Chiar este un loc pe care trebuie să-l treci pe lista de obiective. Din păcate noi nu am avut timp, și sincer e și mai greu cu micuțul să vizitezi muzee mari, dar data viitoare promitem că nu îl mai ratăm.
6. Stadionul Giuseppe Meazza – San Siro
Lacrimi, emoții, bucurie dezlănțuită. Într-un cuvânt, sentimente puternice, izbucnite in timp ce balonul rotund se plimbă pe gazonul miticului stadion din capitala nordului. Pasionații de fotbal înțeleg perfect descrierea de mai sus și înțeleg de asemenea, că nu este nevoie de mai multe cuvinte pentru a descrie San Siro sau Giuseppe Meazza (pentru a nu exista confuzii, să specificăm că este vorba de unul și același stadion, dar care poartă nume diferite, în funcție de echipa care este gazdă. Inter Milan – Giuseppe Meazza/ Ac Milan – San Siro).
Poți vizita aici tribunele și te poți apropia de gazon, pentru a respira aerul pe care îl respiră campionii mereu, dar și pentru a călca pe urmele coloșilor care au jucat aici, pentru a călca pe adevărate urme de istorie fotbalistică. Aici vei găsi muzeele a două din cele mai importante echipe de fotbal la nivel național și european, muzee în care vei avea foarte multe de văzut, de la trofee, până la articole care au aparținut legendelor acestor două mari cluburi.
7. Cartierul Navigli Milano – Activități Milano: E musai să mergeți aici
Un cartier cu un aer boem, străbătut de o rețea de canale, o splendoare. Dacă vrei să ai ocazia sa faci niste fotografii de vacanță unice, vino aici. De asemenea, dacă vrei să ai ocazia sa te distrezi, vino aici. Vei găsi magazine, restaurante unde să mănânci ceva bun și tradițional milanez, dar și multe cluburi, cartierul fiind cunoscut pentru viața activă de noapte. Pot spune că am rămas impresionați de Navigli, trebuie sa ajungeți obligatoriu. Am fost pe timp de zi, dar recomandarea tuturor e să ajungeti seara, este cu totul alt aer spun ei, iar noi îi credem, e minunat!
Iată așadar, că Milano nu este doar o metropola blocată în timp, o galerie sau un muzeu al trecutului, ci și un loc în care poți gusta “bunătățile” prezentului, din plin.
8. Starbucks Reserve Roastery – Pentru pasionații de experiențe
O cafenea minunată din centrul Milano, un omagiu adus cafelei. E un loc absolut incredibil în care trebuie să ajungi neaapărat dacă iubești cafeaua. Au cafea proaspăt prăjită, atmosferă fascinantă, tot ce îți poți dori de la o cafenea. Crede-mă, acordă-i o șansă și nu vrei regreta.
Apropo, să nu crezi că este un Starbucks obișnuit cum găsești pe toate drumurile. Nu au nici aceleași prăjituri, nici aceleași cafele. E cu totul altceva. Și nu uita, bea Espresso 🙂 Ești în țara cafelei. Aștept să îmi zici în comentarii dacă a meritat.
Înainte să încheiem subiectul despre obiective turistice Milano, vă spun că am pregătit un alt articol dedicat împrejurimilor. Vom vorbi despre Lacul Como, Bellagio, etc, dar și alte locuri minunate pe care le puteți vizita cu trenul sau mașina. Noi am mers la lacul Como din Milano cu trenul, este o variantă facilă și ieftină, dar mi-a atras atenția și acest tur. Pare super tare, mai ales ca ajungi și în Lugano, Elvetia:
Cum ajungi aici și cu ce te deplasezi?
Poți ajunge aici cu mașina ori cu avionul, la fel ca în orașe precum Viena(vezi obiective turistice de vizitat în Viena) sau Paris(vezi obiective turistice de vizitat în Paris). Deși, poate cel mai folosit mijloc este probabil avionul le vom lua pe rând și vom oferi câteva detalii utile pentru fiecare caz în parte.
Dacă vrei să mergi in city break la Milano cu mașina personală, traseul recomandat pornește de la București, iar în mare, urmează următoarea ruta: București – Pitești – Vidin – Belgrad – Zagreb – Ljubljana – Padua – Bologna – Froeimone – Messina. Milano este un nod rutier important, așadar, autostrăzile ( A50, A52, A52 și A4) sunte legate printr-un drum inel în jurul orașului.
Cu avionul poți ateriza aici pe trei aeroporturi și anume: Aeroportul Liante, Malpensa International și Bergamo Orion Al Sero. De aici ai mai multe variante de transport public cu care poți ajunge până în centrul orașului.
În Malpensa International(unde am zburat si noi), ai la dispoziție serviciul de transport asigurat de transportul public, cu trenul. Durata este de 45 min – o oră. Dacă iei un taxi, asigură-te că are în parbriz inscripția “taxi autorizzato per il servizio aeroportuale Lombardo”. Astfel vei fi sigur că acel taxi este atât pregătit pentru aceasta cursă, dar și de faptul că te va taxa în mod corect. În caz contrar, riști să plătești mai mult, până la dublu, chiar. Noi recomandam clar Malpensa, totul a fost foarte ok din toate punctele de vedere. Pe celelalte aeroporturi nu am fost încă. Din Malpensa am luat direct trenul către Stazione Centrale, iar hotelul a fost la 2 pași de gară. Și acum ne felicităm pentru această alegere:)
Aeroportul Liante este folosit mai mult pentru zboruri interne și internaționale scurte, iar Bergamo Orion Al Sero fiind cel mai important atunci când vine vorba de transport low-cost.
Odată ajuns aici, se pune problema deplasării în oraș. Fiind o metropolă foarte aglomerată, cea mai bună metodă de a ajunge în locurile dorite, este metroul. Liniile care te vor duce la obiectivele importante, precum și în zonele mai depărtate de centru sunt M1, M2, M3 și M5. Biletul costă 2 euro și este valabil 90 de minute sau poți cumpăra un card contra 4.50 euro, valabil o zi întreagă.
Este bine să știi, de asemenea, că poți achiziționa și Milano City Card, care îți oferă acces gratuit la transportul public (autobuz, metrou etc.) și reduceri la principalele obiective importante. Pentru o zi, costă 11.50 euro, pentru 2 zile 17.50 euro, iar pentru 3 zile 19.50 euro.
Noi am stat chiar lângă gară și ne-am cumpărat separat câteva bilete de metrou. Vă arătăm mai jos la ce hotel am stat.
Dacă vrei să închiriezi o mașină în Milano, te va costa în medie 93 lei/zi. Bineînțeles, acest preț variază în funcție de lună, cea mai buna lună în care să închiriezi fiind martie, iar cea mai dificilă, cu cele mai mari tarife fiind iunie. Noi închiriem întotdeauna mașină de pe Discover Cars. Sunt foarte serioși și nu am întâmpinat niciodată probleme. Ei îți vor compara prețurile de la toate companiile de rent a car, iar tu îl poți alege ușor pe cel cu prețul cel mai mic.
Când să faci un city break în Milano în funcție de vreme?
Iată câteva ponturi care te vor ajuta să te decizi când să vizitezi metropola din nordul Italiei.
Nu vorbim de condiții meteo extreme precum cele din insulele tropicale și nici mai dificile, precum cele din Londra spre exemplu, unde sezonul cu ploi dese ți-ar putea strica vacanța, însă și aici sunt câteva caracteristici meteo care pot influenta modul în care îți vei savura concediul.
Sezonul în care Milano este foarte vizitat ține din Aprilie și până în August inclusiv, acestea fiind totodată, lunile cu vreme bună. Sezonul de vârf însă, se situează în septembrie și octombrie, lunile cu cea mai plăcută vreme, atunci când căldura verii mai piere, ziua este încă mare și ți-e mai mare dragul să vizitezi acest oraș superb. Noi am fost în aprilie, per total a fost bine, în jur de 15 grade zilnic, doar că am avut o surpriză neplacută când am fost la Lacul Como. A plouat și a fost vânt puternic. Vezi mai jos o poza…. Ne-am descurcat sub umbrelă cu cel mic, dar totuși, nu ne-am putut bucura de Bellagio în adevăratul sens al cuvântului.
Lunile de extrasezon aici incep cu noiembrie și țin până în martie, dintre care cea mai rea vreme ține din decembrie până în februarie inclusiv.
Din punct de vedere financiar, cea mai bună lună a anului în care să-ți iei un City break în orașul lui Inter și al lui AC Milan, este august. În această lună, hotelurile au cele mai mici preturi. La polul opus, cele mai mari sunt in luna Iunie. Dacă tot suntem la capitolul bani, să spunem că cea mai bună lună pentru călătorii cu avionul este februarie, iar cea în care preturile ating un apogeu maxim fiind aceeași lună iunie.
Noi am fost la sfârșit de martie, început de aprilie(30 martie-2 aprilie, 4 zile pline), am dat pe bilete de avion pentru noi 2, dus intors + taxa de bebelus sub 2 ani, plus un bagaj de 10kg, aproximativ 1100 de lei. Mi se pare ok, având în vedere că am observat de curând că călătoriile cu copil nu mai sunt atât de ieftine cum erau înainte.
Unde te cazezi în Milano? Hoteluri de încredere
Acest oraș se adauga perlelor Europei precum Praga, Viena , Londra, Paris și de ce nu, Oradea. facand concurență prin cazări excepționale, pentru toate buzunarele. Ca o recomandare, este bine să te cazezi cat mai aproape de centrul orașului, deoarece acolo sunt multe din obiectivele turistice pe care le vei vizita, sau aproape de o gură de metrou(sau de gară cum am făcut noi), pentru a te putea deplasa rapid.
Hai să vedem acum, câteva oferte de cazare în marele oraș din nord.
Starhotels Anderson – Aici am stat noi
Ca să îți faci o părere despre prețuri, pentru perioada 30 martie-2 aprilie, 3 nopți, am plătit 2244 RON pe o cameră dublă cu pat pentru bebeluși(oferit gratuit). Este un hotel de 4 stele, situat fix lângă gară, acesta fiind principalul lucru pe care l-am luat în considerare, pentru că fiind cu bebe, era important să fim aproape de gară și metrou pentru plecările spre centrul orașului, spre aeroport sau spre Como. Toate drumurile duc la Stazione Centrale, respectiv la hotelul la care ne-am cazat.
Este un hotel foarte ok, cu camere foarte curate și bine întreținute, unde lucrurile funcționează așa cum trebuie. Nu te dă nici pe spate, nici nu are cum să te dezamăgească. Pentru un city break la Milano, este tot ce ai nevoie și îl recomand cu mare încredere, mai ales datorită poziționării, curățeniei și profesionalismului.
Hotel Principe di Savoia
Acesta este un hotel 5 stele, cu un design clasic și mobilier de lux, care dă tonul întregului hotel. Hotelul are un centru spa la ultimul etaj și restaurant care oferă mic dejun american tip bufet, până în ora 11.00.
Camerele acestui hotel sunt mobilate cu mobilier clasic, de calitate, care dă o notă de o deosebită eleganță. Toate sunt echipate cu TV, baie privată, aer condiționat, papuci confortabili, halat.
Centrul spa include o baie turcească, piscină decorată cu fresce și saună.
Conform spuselor vizitatorilor, vei descoperi aici un personal amabil și bine pregătit, facilități, confort și bineînțeles, curățenie. Vedeți mai multe despre hotel aici.
Hotel Tiziano – Gruppo Mini Hotel
Acesta este un hotel la care te vei simți foarte bine, prin atmosfera caldă pe care o degajă. Cu un lounge pentru lectură și o gradină foarte frumoasă, în care se poate lua și micul dejun atunci când vremea o permite va fi o locație pe care ți-o vei aminti și la care cu siguranță te vei întoarce. Micul dejun este servit cu produse ecologice și fără gluten.
Conform spuselor clienților, personalul de aici îți va recomanda cele mai faine restaurante din zonă și de asemenea îți va oferi sfaturi pentru a face fitness în zonă și pentru a te recrea.
Camerele sunt echipate cu TV, aer conditionat și minibar. Ce găsești aici? Personal, confort, locație și curățenie, conform recenziilor primite de la turiștii care au trecut pe la acest hotel.
B&B Hotel Milano Portello
Deși este în centrul orasului, se află totuși într-o oază de verdeață și dă impresia că s-ar afla undeva la periferie, într-o zonă cu vegetație luxuriantă. Hotelul oferă o terasă cu vedere la grădină, loc în care se ia zilnic micul dejun cu vedere înspre această grădină. Așadar, cei de aici știu să se folosească de atuurile lor și să ofere clienților o senzație unică, care îmbină un frumos cadru natural și confortul unui hotel modern.
Tot aici vei mai găsi un bar dar și o parcare privată, însă contra cost, 30 euro pe zi. Camerele sunt luminoase și au TV, aer condiționat și unele un balcon cu vedere spre aceeași grădină.
Feedback? Ei bine, este un hotel care pentru facilități a primit note mai mici din partea turiștilor, însă compensează prin personal, care stă întotdeauna la dispoziția clienților, curățenie și locație.
Se află la câteva minute de mers pe jos de gară și foarte aproape de stația de metrou Lima. Găsești detalii complete despre el pe booking.
Ce mâncăm în Milano?
Pentru că poate ți s-a făcut foame citind acest ghid(ce-i drept, e puțin cam lung), nu o voi mai lungi prea mult și voi trece direct la subiect. O parte din preparatele pe care ți le voi prezenta, le vei găsi în restaurante din orice oraș mare, dar nici în Praga, Timișoara, Valencia sau Madrid, nu vei găsi amprenta unică a bucătarilor care au moștenit rețetele și pasiunea de secole.
- Prima recomandare? Pizzium!
Ce îți vine in minte atunci când te gândești la bucătăria italiană? Pizza și paste. Ei bine, la Pizzium vei găsi (evident!) o foarte bună pizza. Dacă vrei să guști o pizza autentică, vino in acest lanț de pizzerii din Milano. Îl găsești în multe locuri, e locul perfect pentru un popas în jurul prânzului.
- Ieftin și sățios? Luini!
După ce ai vizitat Duomo și ai hoinărit, făcând și puțin shopping prin Galerii, trebuie să dai musai pe aici pentru că au niste produse foarte (foarte) bune. Atenție însă, că se stă la coadă. Turiști și italieni știu că aici se mănâncă bine și ieftin și formează cozi, uneori generoase, pentru a comanda ceva bun. Aici găsești panzerotii, plăcinte cu diferite umpluturi, dulci și sărate.
- Pe același sistem funcționează și All Antico Vinaio, numai că aici vei găsi sendvișuri. Prosciutto, mozzarella, crema din peccorio, pomodori, pesto și multe alte ingrediente îți stau la dispoziție pentru a-ti face un sendviș chiar tu.
Pe lângă acestea, bineînțeles, bucătăria milaneza conține multe bunătăți și bineînțeles, le vei găsi la multe restaurante. Deci iată ce ai putea sa comanzi dacă vrei să guști din bucătăria tradițională: Minestrone de legume (ciorbă clasica italiană și poți găsi un Minestrone excelent la Trattoria Mirta), Osso buco (friptură de vită cu risotto, recomandat a fi servit la Taverna Guyot la Via Arnaldo da Brescia, Osteria Conchetta sau Osteria dell’Acquabella), Cazuela (o masă care abunda de carne de porc înăbușită și varza Savoy) sau Panzerotii despre care am vorbit deja. Acestea sunt numai câteva preparate, iar descrierea lor a fost făcut foarte succint, însă această bucătărie merită un interes mai mare, așadar, dacă vii aici și vrei să gusti bucate tradiționale, ai de unde alege. Studiază și încearcă ceea ce îți face cu ochiu’.
Întrebări frecvente despre Milano
Care sunt principalele obiective turistice din Milano?
Milano este un oraș recunoscut pentru patrimoniul său cultural și arhitectural:
Domul din Milano (Duomo di Milano): O catedrală gotică impunătoare, simbol al orașului, de unde poți admira orașul de pe terasele sale.
Teatrul Scala: Unul dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume, cu o istorie bogată în spectacole legendare.
Castelul Sforzesco: Un castel medieval care găzduiește muzee de artă și istorie, precum și o colecție impresionantă de sculpturi.
Galleria Vittorio Emanuele II: O galerie comercială luxoasă din secolul XIX, renumită pentru magazinele de designer și arhitectura impresionantă.
Ce activități pot face în Milano?
Milano oferă o gamă largă de activități culturale, artistice și de divertisment:
Shopping de lux: Milano este un centru al modei mondiale, cu magazine celebre în zonele Quadrilatero della Moda și Galleria Vittorio Emanuele II.
Vizite la muzee și galerii: Poți vizita Pinacoteca di Brera pentru opere de artă renascentiste sau Muzeul de Artă Modernă pentru colecții contemporane.
Plimbări în Parcul Sempione: Acest parc vast se află în apropierea Castelului Sforzesco și este ideal pentru relaxare și plimbări.
Explorarea orașului pe bicicletă: Milano are o rețea extinsă de piste pentru biciclete, ceea ce face din ciclism o modalitate plăcută de a explora orașul.
Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Milano?
Milano poate fi vizitat pe tot parcursul anului, dar unele perioade sunt mai prielnice:
Primăvara (martie-mai): Vremea este plăcută, iar orașul este plin de evenimente culturale și expoziții.
Toamna (septembrie-noiembrie): Temperaturile sunt mai blânde, iar aglomerația turistică scade, fiind ideal pentru a explora atracțiile fără mulțimi.
Iarna (decembrie-februarie): Milano devine un loc fermecător cu piețele sale de Crăciun și ofertele de sezon, deși temperaturile sunt mai scăzute.
Cum pot ajunge la principalele atracții din Milano?
Milano are un sistem de transport bine dezvoltat, astfel încât te poți deplasa ușor între atracții:
Metroul și tramvaiele: Orașul este deservit de o rețea extinsă de linii de metrou și tramvai care ajung în toate colțurile orașului.
Transportul pe jos: Multe dintre atracții, precum Domul și Teatrul Scala, sunt situate central și se află la distanțe accesibile pentru plimbări pe jos.
Închirierea de biciclete sau trotinete: Există numeroase stații de închiriere de biciclete și trotinete electrice, care oferă o modalitate rapidă și ecologică de a te deplasa.
Ce opțiuni de cazare sunt recomandate în Milano?
Milano oferă cazare pentru toate bugetele, de la hoteluri de lux la opțiuni mai accesibile:
Hoteluri de lux: Zona centrală, în apropiere de Domul din Milano și Galleria Vittorio Emanuele II, oferă hoteluri renumite, cum ar fi Armani Hotel și Bulgari Hotel.
Boutique hoteluri: Pentru o experiență unică, poți opta pentru hoteluri de tip boutique, care combină designul modern cu serviciile personalizate.
Apartamente și pensiuni: Dacă preferi o experiență mai locală sau ai un buget mai restrâns, poți găsi apartamente și pensiuni în diferite cartiere ale orașului.
Leave a Comment